Isnin, 2 Januari 2012

~PeNaNtiAn~

30 Dis 2011..--> golek-golek lam bilik ngan kakak sepupu smbil lam hati berdetik2..yes!! malam nie nk tgok bunga api kat balkoni umah..maklumlah duk tingkat 13 kat kl nie so mcm pesta lampu la lau menjengah kat balkoni waktu malam.. hrm..mesti indah dentum dentam bunga api dan mercun malam tahun baru.. rutinlah kan di ambang tahun baru nie suasana countdown tu mmg x ley nk diendahkan..tapi x tau kenapa hati nie rasa terlalu sunyi.. bosan.. tapi nasib bek la kakak sepupu yg sorang tu sudi jd peneman dr kesunyian yg jauh dr keluarga nie.. nak wat mcm na kan dah adat mencari rezeki..hrm.. dan sejak dua bulan kebelakangan nie agak lepak la sbb keja x byk yg masyuk..dah adat ujung tahun.., kita lau jd budak2 pon alamat mmg menghitung hari2 cuti sekolah.. ~REDHA..

--->on fb smbil pegang fon.. mmg org kata penantian tu mmg sesuatu yg menyeksakan.. bukan berharap disambut tapi usap rindu dlm hati yg selalu dahagakan perhatian dr org2 yg disayagi.. byk ucapan yg menghujani di fb ku, tp x satu pon dr yg ditunggu2.. ~HAMPA.. off fb, kakak sepupu take over n tgok dye lyn ym chat.. sambung golek2 kat toto yg mmg dh dibentang di bilik tidur rumah sewa yg serba sederhana nie.. sambil melayan2 kakak sepupu yg kadangkala mencuit hatiku dan sesekali juga aku bermenung..

--->teringat lak time bday cik abg yg lepas.. ya Allah..ntah mcm na aku mmg btol2 lupa..huhu..tulah dye lau dh terlalu sibuk dan sikap gila kerja, sampai dah berkali2 disimbolik2 kan oleh cik abg pon x faham2..adess lembab tol rem minda nie..huhu..sorry syg..bukan sengaja lupa tp mmg lansung x ingat.. pepon maki diri sendiri gak lps tu sbb tlalu cuai..hrm..sian dye.. (T__T) apelah nasib..mmg aku nie dr dulu ag, law bab2 tarikh cukup lemah..huhuhu..~SABAR.. dan ketika itu tanpa sedar tetiba air mata menitis..aduhhh..pesal tetiba emo semacam nie?? huhuhu.. kringgg..mak tepon.. suma wish bday aku mlm tu dr jauh di corong telefon.. cuma, ade lg dr yg istimewa.. aku msih menunggu..

12:00AM, 1 JAN 2012..--> dh lama kaki terpacak di balkoni sambil pandang ke langit.. tiba2 bedentum dentam bunga api menghiasi dada langit ambang tahun baru.. fon ditangan masi sepi..yang ditunggu2 x jgk muncul2.. menitis lg air mata nie.. mana tidak, hari jadi yang menyedihkan sebab sorang2 jew tanpa perasaan..waaaaaa sedih..huhuhu.. smbil mata tgok bunga api, bibir berbisik pd diri sendiri.."SELAMAT HARI JADI DIELA..KO DAH 25 TAHUN"..hukhukhuk..(Y__Y)....~SENTAP.. 

---> pandang lg fon..tit..tit.. msj masuk : EPY BDAY DIELA, SWEET 25 N EPY NEW YEAR!! from Yana.. ibu jari tekan reply.. maceh yana..igt lg dye senior aku tu kt aku.. tp still sedih.. bukan dye yg aku tunggu.. tunggu lagi.. dah setengah jam berlalu.. byk msj wish yg masuk tp bkn dr org yg aku tunggu2.. sedih lg..

-->12:31 AM 1/1/2012.. tiba2..tit..tit..tit.. msj masuk : ASSALAMUALAIKUM... WAHAI BAKAL ISTERIKU, SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN..SESUNGGUHNYA ABG MENDOAKAN AYG SENTIASA DALAM JAGAAN ALLAH..AMIN..LOV U SO MUCH!.. waaaaaa.. bederai teros air mata yg dr tadi tahan sebak lam hati je bila tatap skrin fon msa tu...akhirnya!! abang!! really lov u so much.. tp ad dr sorang lg yg aku tunggu...hrm..

---> on fb smula.. x dew pon..sedih.. byk, tp bukan dr org yg aku tunggu.. ~HAMPA LAGI.. (T__T)
besok bgun tido pon tgok lg.. x dew jgk.. petang pon tgok lg..masih gak x dew.. malam pon same jgk.. akhirnya.. x pe lah.. mungkin dia sibuk.. tutup pc n langkah longlai ke ruang tamu..tangan capai remote tv n hadap la ntah ape2 citer ngan hati yg kosong.. sunyinya.. huhu..

--> 2:30AM 2/1/2011.. ON FB.. waaaaaaa akhirnya..tapi dye dah out.. tgok suma jejak yg ditinggalkan..5 hour ago..huhuu..x sempat nk jumpa dye lam laman maya nie.. UCAPAN DULI-DULI YANG MAHA MULIA X WAT KAT CNI..SILA PEGI DI BLOG SY YG CUN TU AD UCAPAN IKHLAS DARI HATI.. akhirnyaaaaa...aku dpt gak..MACEH MY DEAR FWEN..huhuhuhu ecahhhhhh windu giler kat ko.. 

---> dan lepas tu bru aku ade feel nk bca wish bday dr kawan2 yg len..(^__^) ~GEMBIRA!!



~I LOVE YOU ALL..THANKS A LOT 4R ALL MY BDAY WISHES..MAY ALLAH BLESS U ALL ~


Jumaat, 9 Disember 2011

~Dengarlah Emak..Dengarlah Ayah...~

Angah tujukan puisi lagu ini khas untuk mak ngan ayah... 
hati ini terlalu sygkan kalian bdua sehingga x terucap dek bibir x terluah dengan kata2..maafkan anakanda atas segala ketelanjuran.. semoga doa dan restu kalian berdua sentiasa mengiringi perjalanan anakanda di dunia dan diakhirat kelak...
semoga sempat untuk anakmu ini membalas jasa kalian berdua..amin ya rabbal alamien..


~LaFaZ yG tErSiMpAn~

~~~~~~~~~~~~000000~~~~~~~~~~~~0000000~~~~~~~~~~~~~~~~

Luluh hatiku yang sayu
Menatap wajahmu tenang dalam lena
Kasih zahirkan laku
Sedangkan bibirku jauh dari lafaznya

Dan raut tuamu membekas jiwaku
Meredakan rindu mendamaikan kalbu
Tak mungkin kutemu iras sentuhanmu
Biarpun kuredah seluruh dunia
Mencari gantimu

Betapa sukarnya menyusun bicara
Meluahkan rasa menuturkan sayang
Kasih yang terlimpah hanya sekadar tingkah
Cuma ungkapan kebisuan yang
melindungkan kalimah rahsia

Masih kubiarkan waktu
Melarikan lafaz kasihku padamu

Mengapakah sukar menyusun bicara
Meluahkan rasa menuturkan sayang
Kasih yang terlimpah hanyalah sekadar tingkah
Cumalah ungkapan bisu kalimah rahsia

Apakah yang hilang andai dilisankan
Bait penghargaan penuh kejujuran
Tak mungkin terlihat cinta yang merona
Jika hanya renungan mata yang bersuara
Bukan tutur kata

Tiada lagi ertinya pengucapan
Andai akhir nafas di hujung helaan
Sebelum mata rapat terpejam
Usah biar kehilangan
Menggantikan lafaz yang tersimpan

_____________________________________________________

Album : Tika Itu
Munsyid : UNIC
http://liriknasyid.com


~TeRiMa KaSiH mAk.., TeRiMa KaSiH aYaH..~
~terima kasih Allah, kerna meanugerahkan mereka dalam hidupku~
*ALHAMDULILLAH*

(T__T)





Ahad, 4 Disember 2011

~KaLa AkU dAn DiA~






Suara rindu merintih sepi diperdu waktu.. Tabir ingatan legar mengamit memori antara aku dan dia.. Seketika mata menatap ke luar jendela. Sejurus langkah diatur menuju beranda balkoni. Pemandangan tingkat tigabelas seakan menggoda sukma. Limpahan neon suasana kota raya lebih mengambil tempat dilubuk jiwa. Leka membiarkan bayu malam menyapa, rasa sejuk memeluk erat diri. Tatkala diam merajai suasana, hati dipukul lagi hambatan sepi. Sungguh aku rindukannya. Leka lagi diri ini dibawa arus memori yang semakin ligat berputar lagi..

~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~

Tidak jemu, acap kali punya waktu, segera tangan mencapai teman setia selama tiga tahun dialam pengajian. Ya! Iayanya sentiasa melambai, mengajak jari ini agar lincah menari di pentas kekuncinya. Sejak adanya laman muka buku, memang tidak pernah puas dikunjungi. Menjejak rindu pada mereka yang pernah mengisi ruang memori.. Dan disitu aku jumpa dia. Pertama kali, hati berbunga. Pencarian pada sebuah penyepian yang sekian lama. Mungkin dirinya terbuka untuk duhubungi. Sepantas itu birai kolam takungan sang indera membuakkan isi membasahi pipi. Antara sendu, rindu, suka dan teramat gembira mengambil tempat dipersada waktu. 

~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~

Dari hari itu kerap aku dan dia bersama dialam maya. Berkongsi duka, membunga ketawa, berpadu cerita. Tidak jemu menunggu saat bersama. Terkadang ketawa, tidak ketinggalan adakala sang airmata memacu suasana. Tak putus usikan, gurauan, perkongsian dan saling memberi buah fikiran. Adakala memori lama menjadi agenda utama tajuk bicara. Saat itu memang lincah jemari menari menekan-nekan petak kekunci. Adakala diselang ketawa mahupun airmata luhan jiwa. Kala itu hati makin membunga memberi penawar pada rindu yang makin dalam tersimpan.

~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~

Dan diakhir-akhir ini jarang sekali aku dan dia bersua. Waktu yang belegar selalu mencemburui. Adakala kesibukan seakan lokek memberi ruang waktu bersama. Terkadang aku, dan terkadang pula dia. Entah bila lagi dapat bertemu diruang maya ini. Kembali memutik tunas tawa, mencoret bait-bait ria dan memberi penawar pada kerinduan dijiwa. Terlalu-lalu hatiku menjerit.., AKU RINDUKAN DIA!!.. 

~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~

Tinggi doa kupanjat, moga dia beroleh segala cita yang diimpi-impikan. Titip tinta untuk si dia yang bernama..... ~TEMAN~ Semoga Berjaya!! (^_^)


                                 ------>> Tatap Rindu Pada Si Penulis Itu..... ----<@

Sabtu, 19 November 2011

~Koleksi Peribadi~

urm dah lma x mnulis dlm laman nie.. sbb x de idea nk tulis ape.. huhu.. aper ey?? haaaaaaa!!.. hihih 
\(^_^)/ ~> aku yakin, suma orang pasti ad minat dan hobi tersendiri.. bila kita sebut pasal hobi, dah tau ianya sesuatu yg unik dan mungkin anik untuk diri seseorang itu.. pasti ia dapat memuaskan hati dan diri individu tersebut.. urm.. bagi aku pulak antara salah satu yg aku suka sgt buat n jadikan satu minat yg mungkin la ada jgk spesis mcm aku dlm dunia ni, iaitu kumpul benda2 comel.. hehehe.. nak tau something x?? haha.. actually aku suka pg kenduri kawin or keramaian yg ade bg handgift..>> itu semata-matanya.. bukan nk tgok pengantin or what vision utama tapi nk benda tu.. hikhikhik (~_^)y 
--> heheh.. semata2 nk kan gift tu la so ngan rase x malu aku akn mintak kalau mereka x bagi.. Ya Allah.. x senonoh lak rasanya kan.. tp itulah aku.. hihi..>> ish3.. anak saper la ni kan..? 
urm.. aku sukakan koleksi2 tersebut dan setiap koleksi aku ade cerita dan value memory tersendiri.. :) and setiap kali kenduri kawan2 aku aku akn simpan weding card dyorg sebagai koleksi memory value aku.. dan aku gembira sgt sbb my mom adalah pendorong utama pd minat aku nie.. dye tahu aku sukakan benda2 tu, so.., setiap kali dye pegi somewhere yg ad gift dye akan simpan utk aku.. hihi..  thanks makk.. lov u so muchh ngee.. dik cah(adik bongsu aku), jgn jelous..haha ~> dye pendengki utama pd brg2 comel aku dan aku mmg suker berebut dengannyew sbb mmg tabiat suke nyakat si comel yg sowang tu..hikhikhik<~kakak yg kejam..wuuu (~,~) hihi.. bila lg nk nyakat kan? t dah ad keluarga sendiri mgkin x de masa nk wat aktiviti2 sakat menyakat nie lg.., sampai kan pnh la sekali dua kena sound ngan mak aku, katanya aku nie adik kpd adik bongsuku..hahaha.. dan tiap kali tu aku akan ketawa smbil mengejek2 nye dan belari masuk bilik. aku akan puas tgok muka ecah yg bengang, sambil mulut becoknyew mengomel2 x puas hati ngan aku.. hihi.. rasa nk cubit2 pipinyew.. dlm ati nie kata--> "sayang adik cah" hihihi (~_^)..



uiks.. melarat sudah.. ape td eyk? haa koleksiku.. tu yg kat atas tu^ adlh diantaranya.. hihihi -> dah byk dah.. kat lam almari bilik ade la lebey kurang 4 kotak koleksi cumelku.. hihihi.. aku akan puas bila dpt tgok semuanya.. termasuklah kad raya yg kengkawan bg dr aku skolah rendah, adiah yg aku dpt utk stiap ptndingan yg aku masuk, key chain kawan2 dan mcm2 lg.. yang pasti, aku syg nk buang semuanya.. biarpun dah kekuningan dimamah waktu, ia tetap cantik dimataku.. hihi.. pendek kata.. aku suke sesuatu yg memberi ingatan pd diriku.. so.., 
mcm PUTERI ckp.. :>>"KITA ENJOYYY" << \(>_<)/ haha.. peace~
 

Selasa, 18 Oktober 2011

APE LAGI YER??? URMMM......

Saban hari menghitung detik yg mendebarkan.. satu2 pekara telah berlalu dlm hdp ak, dan aku amt besyukur sbb byk yg aku impikan aku kecapi walaupun x seperti yg diharapkan namun rezeki itu ttp ad.. aku selalu pegang pd kata2 ini.. "Allah x akn berikan ape yg kita mahu tetapi Allah beri ape yg kita perlu.." sekarang ini aku hanya mengharapkan yg terbaik berlaku dlm hidup aku.. dlm perjalanan usia yg semakin meningkat, byk mengajar aku erti kehidupan.. adakala getir yag sinngah d hati membawa sebuah pengertian yg tidk dpt diukur dgn permata..suka duka mengajar aku menjadi lbh dewasa dlm menilai peribadi kedewasaan..


Ahad, 14 Ogos 2011

Saat Yang Dinanti..




Hureyyyyyyyyy!!! yeehaaaa..! =) 
Seronoknya x terkata akhirnya yg dinanti bakal tiba juga.. semuanya bagai sebuah mimpi.. impian yang diimpi akhirnya menjadi sebuah realiti!!


*********

3 tahun melaluinya terasa mcm baru semalam.. hari lapor diri setiap awal sem..jalani hari-hari orentesi sebagai pelajar IPT.. berkenalan dgn kwn2 yg pelbagai karenah ohhh... x sangka sepanjang 3 tahun tu kami sentiasa bersama!! suka duka, susah payah..tawa tangis segala kenagan sepanjang 3 tahun tu erat dalam legar ingatan.. rapi dalam diari kenangan.. adakala bergaduh.. tapi bila susah..masing2 datang balik menghulur bantuan.. terkadang kata2 lancang..hati terguris..namun kenagan manis mengikat kembali tali bersahabatan..bertambat erat jalinan perhubungan.. makan sepinggan, minum secawan, tidur adakalanya sebantal.. haha.. 
ya allah.. rasa rindu pada teman2 seperjuangan..


**********


semalam asik berchating dengan teman dalam laman face book!! oh.. 
menggamit kembali zaman belajar sewaktu kaki sama2 melangkah kedewan kuliyah.. 
tangan sama2 menyusun nota pensyarah.. kepala sama2 menyelesaikan tugasan matapelajaran... arghhhhhhhhhh!! betol2 rindu!! =) hihi.. urm.. disuruh buka protal UUM.. OHH!! rupanya transslip result dh kuar.. surat tamat blaja dan waktu konvo pun dah diumumkan!!


*************


Yeeeeeeehaaaaaa!!!! akhirnya kami akan sama2 graduate.. 
SAMA2!!.. 
setelah 3 tahun.. alhamdulillah.. seorang pun antara kami x sangkut.. 

KAWAN2 KU!! DAN KAMU JUGA SAYANGKU.. hihi.. TUNGGU!! AKU AKAN BERSAMA2 KAMU DISANA!! MERANGKUL SEGULUNG IJAZAH BERSAMA!! ATAS SUSAH PAYAH KITA BERSAMA.. 

1-6 Oktober 2011.. itulah tarikhnya.. \(^_^)/


***********------>@~~~~~~~~@@@@@~~~~~~~@<------************


                                                     _______     __                               UUM
                                                     !  :___:       /  /!                 GRADUATION DAY!!! 
                                                       ( ^_^ )/3 /_ / 
                                                      / / \/ \ / 
                                                 p/ /____\
                                                        11 11
~~~~X0X~~69~~~69~~~~~~~69~~~~~~69~X0X~~~~~


I wiLL mISs You alL AlWays!! 


 
 dan lps ni mgkin msing2 akn mgjr impian dn cita2 masing2..CAYOK2!!!